Mitkä meikkisävyt sopivat minulle?

Kosmetiikkaosastolla kokeillaan tänään meikkejä. Mukana on sekä uutuusmeikkejä että hyväksi havaittuja suosikkituotteitani. Viitosjakson esitteessä on kauniisti esillä vuodenaikojen mukaan nimetyt neljä värityyppiä. Tällaista jaottelua kutsutaan myös värianalyysiksi. Jos luet tätä viimeistään 12.4.2018, voit tutustua aiheeseen nettiesitteessä.

Esite kysyy ja myös auttaa vastaamaan kysymykseen: "Mikä on kauden väripalettisi?"

Olen tavallisesti valinnut meikkivoidesävyn kokeilemalla, sen kummemmin miettimättä onko tuote suunniteltu puna- vai keltapohjaiselle iholle. Kumpaa sävyä minun ihoni oikeastaan onkaan? Yleensä kylmät ja selkeät värit sopivat minulle niin meikeissä kuin vaatteissakin, mikä viittaa siihen, että myös ihonsävyni olisi viileä.

Meikkivoidetestiin on esitteessä selkeä ohjeistus. Tilasin nämä tuotenäytteet itselleni ihan varta vasten.

Teen sävytestin The ONE Illuskin Aquaboost -meikkivoidenäytteiden avulla. Laitan toiselle poskelle läntin meikkivoidetta Porcelain-sävyssä (33155), joka on toiseksi vaalein tuotteen keltaisista sävyistä. Toiselle poskelle kokeilen punertavaa sävyä nimeltä Nude Pink (33157).

Mielestäni tulos on selvä. Porcelain näyttää ihan liian keltaiselta, kun taas Nude Pink sulautuu täydellisesti ihonväriini. Tämän testin perusteella olen viileän sävyinen, ja oma väripalettini löytyy kesä- tai talvisävyjen maailmasta, aivan kuten arvelinkin.

Nude Pink (kuvassa oikeanpuoleisella poskella) on näistä vaihtoehdoista parempi sävy. Levitän voiteen koko kasvoille Precision Blender -meikkisienellä, joka tulee myyntiin jaksolla 6/2018.

Teen varjostukset Giordani Gold -mosaiikkipuuterilla, josta kirjoitin aikaisemmin (katso juttu tästä). Tämä aurinkopuuteri antaa kivasti lämmintä sävyä kasvoille. Menikö värityyppikokeiluni nyt pilalle? No, jos aurinkopuuteri tuo hymyn huulille, sävy ei voi olla totaalisen väärä!

Valitsen poskipunan The ONE Illuskin -tuoteperheestä. Poskipunan sävy on Pink Glow (30977), ja tuotteessa on poskipunan lisäksi vaalea, hohtava korostusväri.

Käytän aurinkopuuterin levittämiseen Giordani Gold -puuterihelmisivellintä. Poskipunan levitän meikkisienen tasaisella reunalla.

Seuraavaksi pohjustan silmämeikin nestemäisellä mattaluomivärillä, jonka avulla meikistä saa todella kestävän. The ONE Liquid Matte -luomiväri levittyy nätisti, sisältää runsaasti pigmenttiä ja muuttuu kuivuessaan täysin kiillottomaksi. Käytän ruskeaa sävyä nimeltä Tender Brown (33662). En kuitenkaan jätä silmämeikkiä mattaruskeaksi, vaan lisään kerroksia.

Mattaluomivärin päälle tulee hohtavan vaalea The ONE Colour Impact -voideluomiväri sävyssä Pearl (30744) sekä ihana mintunvihreä The ONE Featherlight -jauheluomiväri (32587). Rajaukset teen ruskealla The ONE Eye Liner Stylo -rajaustussilla (30476) ja sinisellä rajauskynällä. Lopuksi väritän ripset Giordani Gold Iconic All-in-One Mascaralla (32576).

Yhdistelen silmämeikissä sinisen ja ruskean sävyjä. Molemmat värit näyttävät hyvältä, kun silmät ovat siniharmaat.

Meikkaan kulmat The ONE -kaksipäisellä kulmavärikynällä. Tuote on tämän kevään uutuus, ja sitä saa kahdessa sävyssä. Minulla on tummempi sävy Brown (33698). Paksun kynän toinen pää on tavallista kulmakynää vahamaisempi kulmaväri, joka tarttuu helposti ja pysyy hyvin. Kynän toisessa päässä olevaa vaaleaa, hieman kimaltavaa väriä voi käyttää korostusvärinä kulmaluulla. Katso video.


(Jos video ei näy yllä, voit katsoa sen täällä.)

Meikki on nyt huulipunaa vaille valmis. Valitsen The ONE Colour Obsession -huulipunan sävyssä Pink Possession (35157), joka on yksi niistä sävyistä, joita esitteessä suositellaan kesäiselle värityypille. Sanoisin kyllä, että pinkki on varma valinta kenelle tahansa pinkin ystävälle. Älkäämme antako värianalyysin liiaksi rajoittaa valintojamme!

Tein omalla mittapuullani aika voimakkaan meikin, mutta kerrankos sitä innostuu värileikeistä!

Jos haluat kokeilla mainittuja tuotteita, voit tilata ne nettikaupastani. Myös jutussa mainitut tuotenumerot toimivat linkkeinä omaan kauppaani. Mitä pidit jutusta? Kirjoita kommentti!

Kommentit