Hyvinvointitesti ja 12 viikon haaste

Wellness on mukana blogissani sen takia, että kauneus ei ole pelkkää pintaa. Elämäntavat ja se, mitä ihminen syö ja juo, vaikuttavat ihon ja hiusten kuntoon ja sitä kautta ulkonäköön. Esimerkiksi riittävä yöuni tai sen puute näkyvät ennemmin tai myöhemmin myös naamasta. Siksi myös tällaisten juttujen pohdiskelu kuuluu Kosmetiikkaosastolle.

Tein Oriflamen nettisivuilta löytyvän Wellness-hyvinvointitestin (linkki alempana). Tulos yllätti positiivisesti: testin mukaan olen biologiselta iältäni kaksi vuotta nuorempi kuin mitä kalenteri näyttää. Tulokset on jaettu neljään osa-alueeseen, ja käyn ne tässä lyhyesti läpi.

Wellness-välipalapatukka on hyvä retkieväs tai karkin korvike.

Terveydentila. Testi antaa hyvää palautetta, kun painoindeksi (BMI) ja rasvaprosentti ovat normaalin rajoissa. En mitannut rasvaprosenttiani tällä kertaa, kun ei ollut laitteita. No, mahdun vaatteisiini, ja se riittää minulle.

Koska laihduttamisen tarvetta ei ole, testi suosittelee minulle Wellness-hyvinvointiohjelmaa. Se on 12 viikon ohjelma, jonka aikana kiinnitetään huomiota omiin elämäntapoihin ja jokapäiväisiin valintoihin. Edistymistään voi seurata vaikkapa mobiilisovelluksen avulla.

Hyvinvointiohjelmaa varten on valmis tuotepaketti, johon kuuluu WellnessPack-ravintolisä sekä Natural Balance Shake -juomajauhe. Aloituspakkauksessa on mukana myös Shake-mitta ja kannellinen muki. Tämän pakettiratkaisun hinnaksi tulee edustaja-alennus huomioituna noin 2 euroa päivässä. Tuotteiden tarkoitus on tukea suorituskykyä ja painonhallintaa sekä varmistaa välttämättömien ravintoaineiden saanti joka päivä.

Wellness-aamupala auttaa jaksamaan. Etualalla WellnessPack: neljä pilleriä läpinäkyvässä annospussissa.

Liikunta. Vaikka jumppaan ahkerasti, kevyttä arki- ja hyötyliikuntaa on liian vähän. Tähän on syynsä, sillä olen toipumassa leikkauksesta ja ollut pitkään kävelykiellossa. Olen vasta pari viikkoa sitten alkanut harjoitella kävelemistä rollaattorin avulla. Jaksan olla jalkeilla päivä päivältä enemmän, mutta maastossa kävely tuntuu vielä kaukaiselta haaveelta. Minkähän pituisen lenkin tohtisin laittaa tavoitteeksi 12 viikon päähän?

Ruokavalio. Syön melko terveellisesti, mutta kalaa tai muita Omega3-rasvahappojen lähteitä pitäisi popsia useammin. Yksi mahdollisuus on Omega3-ravintolisän käyttö. Omega3-kapselit ovat mukana myös WellnessPackissa. Ajattelin kuitenkin ensin kysyä lääkäriltä, onko Packin käytölle mitään estettä, kun ottaa huomioon nykyisen lääkitykseni.

Sitten se perinteinen. Makeita herkkuja ja sokeroituja juomia menee liikaa. Tiedän aikaisemmasta kokemuksesta, että niistä voi opetella pois Shaken avulla. Aloitan korvaamalla mehun joko raikkaalla vedellä tai mansikka-Shakella sen mukaan, onko jano vai nälkä.

Mansikka-shake maistuu hyvältä vaikkapa kiwi-mustikkapirtelössä.

Hyvinvointi. Tähän kategoriaan kuuluu testituloksissa muun muassa lepo, työ, stressi ja yleinen optimismi. Henkisen hyvinvoinnin asioita ei tietenkään voi käsitellä kovin monipuolisesti testissä, jossa on vain 16 monivalintakysymystä. Silti arvostan sitä, että näitä teemoja ei ole jätetty ulkopuolelle.

Suosittelen Wellness-testiä jokaiselle, joka kokee, että elämäntaparemontti voisi olla ajankohtainen, mutta ei oikein tiedä, mistä aloittaa. Kolmen kuukauden hyvinvointi- tai painonpudotusohjelma on mahdollista toteuttaa joko itsenäisesti tai liittymällä Wellness-ryhmään.

Tästä lähtee minun hyvinvointiohjelmani. Haastan mukaan sinutkin, hyvä lukijani! Originellissa on lisätietoja ja linkki testiin, joka on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen. Jos sinulla ei ole tunnuksia, voit rekisteröityä tästä.

Kommentit