Ihoa uudistava NovAge-ihonhoitokuuri

Sain Oriflamelta joululahjaksi vapaavalintaisen tuotteen ja valitsin NovAge Advanced Skin Renewing -ihonhoitokuurin. Se on kaksivaiheinen erikoishoito, jota käytetään kerran viikossa neljän viikon ajan. Ihon luvataan uudistuvan ja kirkastuvan merkittävästi. Tuotteen hyödyt on osoitettu sekä kliinisin testein että kuluttajatestein.

Lahja saapui jo marraskuussa, ja otin kuurin käyttöön normaalin ihonhoitorutiinini rinnalle. Minua kiinnosti erityisesti, pystyisikö tuote todella tasoittamaan 20 vuotta vanhoja aknearpia. Myös lupaus ihohuokosten pienenemisestä houkutteli kokeilemaan ihonhoitokuuria. Varsinkin nenässä minulla on laajentuneita huokosia, jotka tukkeutuessaan muodostavat mustapäitä.

Pakkaus sisältää kahdeksan ampullia, jotka muodostavat neljä hoitokertaa.

Jokainen hoitokerta alkaa puhdistuksella. Pesen kasvot NovAge Bright Sublime -puhdistusgeelillä ja huuhtelen vedellä. Sitten iholle levitetään vanulapun avulla kuorintanestettä, jonka tunnistaa numerosta 1.


Pienessä ampullissa on hämmästyttävän paljon kuorintanestettä. Sitä riittää koko kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Käyttöohjeen mukaisesti jätän silmänympärysihon käsittelemättä. Käyn kasvot läpi toisenkin kerran, ja eniten hoitoa vaativiin kohtiin levitän kolmannenkin kerroksen kuorintanestettä.

Iso vanulappu sopii hyvin kuorintanesteen levittämiseen kasvoille ja kaulalle.

Tämä kuorinta ei sisällä lainkaan rakeita, vaan sen kuoriva teho perustuu kemiaan: glykoli- ja maitohappoihin. Niiden tehtävä on edistää ihon pintakerroksen luonnollista uudistumista. Nämä AHA-happoinakin tunnetut ainesosat aiheuttavat joillakin ihmisillä lievää kihelmöintiä, mutta itse koen vain hetkellisen raikkaan tunteen.

Kuorintaneste on väritöntä ja lähes tuoksutonta. Koska aine ei näy iholla eikä tunnukaan miltään, laitan kellon soimaan, etten unohda suorittaa hoidon kakkosvaihetta kymmenen minuutin sisällä.

Herätyskello huolehtii, että kuorintaneste ei unohdu naamaan.

Kasvoja ei huuhdella, vaan kuorintanesteen päälle levitetään neutraloiva neste. Napsautan siis auki ampullin numero 2, otan puhtaan vanulapun ja töpöttelen neutralisoijaa samalle alueelle, jonka olen käsitellyt ensimmäisellä aineella.

Neutraloiva neste on vähän kuin kasvovesi, sillä se tasapainottaa ihon pH-arvoa. Lisäksi se sisältää HydrActive-nimistä aktiiviainetta, joka kosteuttaa ihoa. Tätäkin nestettä riittää useamman kerroksen verran. Hoidon päätteeksi laitan myös kosteuttavaa yövoidetta. Kasvoille jää mukavan puhdas ja lämmin tunne.

Fasaani, tuo Suomen riikinkukko, kyyditsee neutraloivaa nestettä.

Seuraavana aamuna iho tuntui pehmeältä, ja huomasin kulmakarvojen välissä olevien niin sanottujen sibeliusryppyjen alkaneen tasoittua. Parin päivän kuluttua nenänpieliin ilmestyi pari-kolme valkopäistä näppylää. Leuassakin näkyi pientä finnintapaista - ja minulle ei tavallisesti tule finnejä. Ihon uudistuminen ei aina ole kaunista katseltavaa!

Toistin hoidon viikon kuluttua, ja vielä toisenkin viikon aikana nenänpieliin ja leukaan tuli muutamia finnejä. Kolmannen ja neljännen hoitokerran välissä iho rauhoittui. Tämän kokemukseni perusteella hoitokuuria ei kannata aloittaa juuri ennen tärkeää tilaisuutta, vaan 3-4 viikkoa etukäteen.

Kasvojeni iho tasoittui silminnähden jo ensimmäisellä NovAge Advanced Skin Renewing -hoitokerralla. Kaikki kuvat on otettu suihkun jälkeen, suunnilleen samassa valaistuksessa. Punoitus väheni ja ihosta tuli kuulas ja terveen näköinen.

Olen tyytyväinen NovAge-ihonhoitokuuriin, ja voisin tehdä sen muutaman viikon kuluttua uudestaan. Havaitsin ihossani seuraavanlaisia muutoksia:
  • Ihohuokoset pienenivät ja mustapäiden määrä väheni.
  • Sibeliusrypyt madaltuivat.
  • Ihosta tuli kuulaampi ja tasaisen värinen. 
  • Syvimmät aknearvet eivät kadonneet, mutta ne eivät näy niin selvästi nyt, kun iho on kauttaaltaan paremmassa kunnossa. 
Haluatko sinäkin uudistaa ihoasi neljässä viikossa? Voit tilata NovAge Advanced Skin Renewing -ihonhoitokuurin laittamalla sähköpostia osoitteeseen hanna.pekkanen(at)gmail.com. Tuotteen hinta on 48 euroa, mutta se on hyvässä tarjouksessa vielä huomiseen 28.12.2017 asti. Seuraathan myös Facebook-sivuani.

- - -

Kiitos kaikille Wellness-kyselyyn vastanneille! Suoritimme arvonnan perinteisellä paperilappumenetelmällä, onnettarena toimi QBlo'genin bloggaaja ja tuoksupalkinnon voitti Saara. Onnea voittajalle!

Kommentit