Wellness-viikkoni 12/12: Kohti parempaa kuntoa (sisältää arvontalinkin)

"Olet saanut väriä kasvoillesi!" 
"Huomaan, että olet pyöristynyt!" 
"Minkä ikäinen olet? - - Olisin arvioinut monta vuotta nuoremmaksi." 

Tämän suuntaisia kommentteja on ollut viime aikoina hauska kuulla. Ihonhoito- ja Wellness-rutiinini ovat nähtävästi oikeansuuntaiset. Pyöristymisenkin otan kohteliaisuutena - rajun sairauden jälkeen on yksinomaan hyvä asia, että olen saanut lihaa luiden ympärille. Tästä on hyvä jatkaa.


Olen tänä syksynä noudattanut Wellness-hyvinvointiohjelmaa itsekseni, ilman hyvinvointiryhmää. Kahdentoista viikon kohdalla tein uudestaan hyvinvointitestin, josta kirjoitin vähän tarkemmin elokuussa. Testin liikuntapisteissä en vielä päässyt vihreälle. Olen toki lisännyt arkiliikuntaa: kaupassa käynti, kotityöt ja kaikenlainen kevyt puuhastelu ovat hyvää harjoitusta. Kivut ja lihasheikkous rajoittavat yhä jalkeilla oloa. Onneksi tämä on väliaikaista.

Ravitsemuspuolella testi antaa hyvän tuloksen muun muassa siksi, että olen onnistunut vähentämään sokerin syömistä. En ole lähtenyt nollalinjalle - saatat edelleen nähdä minut irtokarkkihyllyn luona tai jäätelökioskilla. Herkuttelu ei kuitenkaan ole ihan jokapäiväistä, ja janooni nautin entistä useammin vettä, täysmehua tai Shakea sokeroitujen juomien sijaan.

Maistoin suklaa-Shakea tyrnimehuun tehtynä - en ihastunut makuyhdistelmään. Persimonin nautin erikseen ja söin sen kuorineen.

Arkiliikunnan lisäksi testissä kysytään raskaan kestävyysliikunnan määrää. Lasken mukaan esimerkiksi kuntosalin ja kotijumpan, vaikka en aina treenaa erityisen kovalla teholla. Tärkeintä onkin säännöllisyys. Kun yleiskunto on ollut ihan pohjalukemissa, kehittymisen huomaa nopeasti, mikä on todella palkitsevaa.

Kuntoilijana arvostan Wellness-tuotteiden helppoutta ja turvallisuutta. Shakesta ja Protein Blendistä saan sopivassa suhteessa hiilihydraatteja ja hyvälaatuista proteiinia. Lihaskunnon parantamisessa auttaa myös WellnessPackin sisältämä astaksantiini, joka tutkitusti lisää lihaskestävyyttä (lähde: Wellness Centre of Expertise).

Protein Blend tekee tuoremehusta tavallista ravitsevampaa. Lisäsin vastapuristettujen appelsiinien joukkoon omenatäysmehua ja pikku lorauksen tyrniä (tässä se toimii). Aamupalaani kuuluu myös WellnessPack.

Loin pienen kyselyn kartoittaakseni, kuinka paljon Wellness-teema kiinnostaa blogini lukijoita. Vastanneiden kesken arvon The ONE Disguise -uutuustuoksun, josta kirjoitin viimeksi. Jos osoitat kiinnostusta tuotteita kohtaan, lähetän sinulle lisätietoja. Tästä pääset osallistumaan: Wellness-kysely (aukeaa uuteen ikkunaan). Vastaaminen vie vain yhden minuutin arvokasta aikaasi. Kiitos jo etukäteen!

Kommentit