Tuoksut, hajusteet ja toisten huomioon ottaminen

Nyt vietetään tuoksutonta viikkoa, tai oikeastaan kaksiviikkoista kampanjaa. Aihe on tärkeä, sillä lähes joka kolmas suomalainen arvioi olevansa tuoksuherkkä. Osa heistä joutuu kokonaan välttämään hajusteita. Meidän, jotka käytämme hajustettua kosmetiikkaa, pitää ottaa huomioon, että toiset ihmiset voivat saada oireita lähellämme.

Kosmetiikka lähtökohtaisesti tuoksuu aina jollekin. Kirjoitin aikaisemmin Ecobeauty-tuotteista, joissa tuotteen ainesosien oma tuoksu on selvästi aistittavissa. Useimmissa muissa käyttämissäni ihonhoitotuotteissa - silmänympärysvoiteita lukuun ottamatta - on lisättynä jotain hajustetta. Tuoksulla luodaan tuotteesta tietynlaista mielikuvaa, kuten pakkaussuunnittelullakin.

Myös hajuvesissä on kyse mielikuvista, tunteista ja mielentiloista. Minulle tuoksu on kuin näkymätön asuste. Valitsen sellaisen tuoksun, jossa itse viihdyn. Usein käytän tuoksua oman mielialani kohottamiseen tai tietynlaiseen tunnelmaan virittäytymiseen. Tämänhetkinen lempituoksuni on The ONE Disguise Eau de Parfum. Minulle tästä tuoksusta tulee menevä ja energinen olo.

The ONE Disguise -tuotteista voi bongata illuusioita. Tuoksupullon korkki jäljittelee The ONE -kynsilakan korkkia. Hajuvedessä tuoksuu mehevä vadelma.

Pyrin käyttämään tuoksuja vastuullisesti. Kun muistan suihkauttaa hajuvettä ajoissa ennen ulos menoa, se ehtii hieman haihtua, ja tuoksuherkät lähimmäiset säästyvät tuoreeseen parfyymipilveen joutumiselta. Ja aivan pieni suihkaus riittää.

Jos käyttää joka päivä samaa parfyymia, tuoksuun tottuu itse niin, että sitä tulee laitettua liikaa. Suosin siis vaihtelua, ja välissä pidän lähes tuoksuttomia päiviä. Erityisesti lääkärikäynnille lähden ilman hajuvettä.

Lisäksi vältän erilaisten voimakkaiden tuoksujen sekoittamista keskenään. Sen sijaan opettelen kerrostamaan tuoksuja yhteensopivilla tuotteilla. Esimerkiksi saman sarjan tuoksuvan vartalovoiteen ja deodorantin päälle ei tosiaankaan tarvitse suihkutella kovin suurta määrää hajuvettä. Kerrostettuna tuoksu viipyy iholla pidempään olematta kuitenkaan liian ärhäkkä.

Kappas, suosikkituoksuni on nyt saatavilla myös vartaloemulsiona! Äkkiä tilaukseen.

Monella tuntuu olevan sellainen mielikuva, että Oriflamen tuotteissa on voimakas tuoksu. Nämä ovat tietenkin makuasioita, mutta olen löytänyt muutamia kivoja tuotteita myös tuoksusta tarkoille asiakkailleni. Olen myös iloinen siitä, että Oriflamen ripsivärit ja silmänympärysvoiteet ovat hajustamattomia. Miksi ihmeessä silmän lähelle tulevan aineen tarvitsisikaan tuoksua miltään?

Myös muista meikeistä, peitevoiteista ja aurinkovoiteista löytyy hajusteettomia vaihtoehtoja. Oriflamen nettikaupan hakutoiminto löytää ne tuotteet, joiden kuvauksessa on sana "hajustamaton". Sen lisäksi löysin pikaisella selauksella muun muassa useita luomivärejä, joiden ainesosalistalla ei esiinny ainakaan sanaa "parfum". En mene lupaamaan, että kaikki valikoimassa olevat silmämeikit olisivat hajustamattomia, mutta niitä on hyvin paljon. 

Hajustamaton The ONE IlluSkin -peitevoide sopii muun muassa tummien silmänalusten peittämiseen ja luomivärin pohjustamiseen.

Jos tiedät olevasi herkistynyt tai allerginen jollekin tietylle hajusteelle tai muulle kosmetiikan ainesosalle, kysy rohkeasti apua sopivan tuotteen valintaan - autan oikein mielelläni. Mikäli huomaat, että ostamasi ja kokeilemasi tuote ei sovi sinulle, voit palauttaa sen ja saat rahasi takaisin.

Oriflamen iso joulukuvasto on voimassa 30.11.2017 asti. Voit selata nettiesitettä tästä. Jos haluat itsellesi fyysisen esitteen, joka muuten sisältää muutamia tuoksunäytteitä, ota yhteyttä Facebook-sivuni kautta.

Kommentit