Wellness-viikkoni 11/12: Protein Blendiä kattilaan

Tänä syksynä markkinoille tullut Protein Blend on kuin Natural Balance Shaken kauan kadoksissa ollut isoveli. Kadoksissa siinä mielessä, että Oriflamelta on tähän saakka saanut makealta maistuvia Shake-juomajauheita, joita käytetään painonhallinnan ja terveellisen syömisen tukena muun muassa Wellness-hyvinvointiryhmissä. Protein Blend on Shaken alkuperäinen koostumus maustamattomana.

Shake on kuulunut myös tämän nyt yksitoista viikkoa pyörineen yhden hengen hyvinvointiryhmäni päiväohjelmaan. Shaken maku tulee luonnollisista ainesosista: kaakaosta, mansikasta ja vaniljasta. Siinä on myös rahtunen sukraloosia makeuttajana. Shake ei sisällä lainkaan sokeria, ja sen hiilihydraatit ovat hitaasti imeytyviä. Siinä on myös runsaasti ravintokuitua ja proteiinia.

Juon aamuisin suklaa-Shakea sokeroidun kaakaon sijasta. Sekoitan sen joskus veteen, joskus maitoon. Valkoinen pakkaus on Protein Blend, maustamaton proteiinijauhe.

Vaikka minä tykkään kaikista Shaken makuvaihtoehdoista, rajallinen valikoima alkaa välillä kyllästyttää. Siksi olen innostunut Protein Blendistä, jossa ei ole mitään makua eikä myöskään makeutusaineita. Se onkin tarkoitettu sekoitettavaksi muihin ruokiin tai juomiin.

Protein Blendin  pakkausseloste. Yksi annos (18 g eli noin 45 ml) sisältää 8 grammaa proteiinia ja 1,7 grammaa ravintokuitua.

Eilen sain ensimmäisen Protein Blend -pakettini ja ryhdyin oitis valmistamaan linssikeittoa. Antaisiko tuote uutta puhtia perinteiseen sosekeittoon? Punaisissa linsseissä on toki mukava määrä proteiinia, mutta pieni lisäys ei ole pahitteeksi, sillä annosta kohti linssejä ei tule kovin paljon.

Aloitin pilkkomalla puoli kiloa porkkanaa ja yhden sipulin. Tämä oli hyvää harjoitusta kovia kokeneille sormilleni.

Ohjeen mukaan Protein Blendiä voi lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan. Kokkaillessani pohdin, missä vaiheessa jauhe tulisi heittää keiton sekaan. Soveltamassani reseptissä (Yhteishyvä) käytettiin kookosmaitoa, ja ajattelin korvata sen Blendillä. Siispä laitoin keittoon alkuvaiheessa pari desiä reilummasti nestettä ja lisäsin proteiinijauheen siinä kohtaa, kun ohjeessa neuvottiin lisäämään kookosmaito, eli juuri ennen soseutusta.

Uskotko sattumaan? Vai onko tämäkin porkkananpala johdatusta?

Maustoin keiton kurkumalla, inkiväärillä ja paprikajauheella. En käyttänyt kasvisliemikuutiota, vaan pelkkää yrttisuolaa. Laitoin suolaa aluksi aika varovasti, kun en tiennyt millainen suolamäärä vastaa kasvislientä. Soseutuksen jälkeen maistoin soppaa ja lisäsin vielä ripauksen suolaa sekä reiluhkon lorauksen sitruunamehua.

Nautinnon täydentää nokare turkkilaista luomujugurttia. Lautanen on pieni, mutta en omista normaalikokoisia syviä lautasia! "Rakas joulupukki..."

Lopputuloksena oli hyvänmakuinen, samettinen lämmin keitto. Protein Blendin makua ei huomaa, ja mikä parasta, tuotteen jauhoisuus ei puske läpi, kuten proteiinijauheiden kanssa joskus tuppaa tapahtumaan. Suosittelen Protein Blendiä kaikille, jotka haluavat tehdä tavallisesta arkiruuasta vähän ravitsevampaa mahdollisimman yksinkertaisesti.

Protein Blendiä voi ostaa itsenäisiltä Oriflame-edustajilta. Tilatessasi mainitse sana toimituspalvelu! Kun tilaat toimituspalveluna, joka neljäs tuote on ilmainen. Jos haluat ostaa Wellness-tuotteita minulta, ota yhteyttä Facebook-sivuni kautta.

Kommentit