Wellness-viikkoni 1/12: Shake proteiinilisänä

Tässä on kuulumisia kuntoutumiseni ja samalla Wellness-hyvinvointiohjelmani etenemisestä. Tällä viikolla olen harjoitellut kävelemistä. Olen kävellyt normaalisti ilman apuvälineitä viimeksi viisi kuukautta sitten. Keväällä iskenyt sairaus vei yleiskunnon pohjalukemiin, ja sen jälkeen molempia jalkojani on operoitu. Nyt yritän päästä pikku hiljaa eroon pyörätuolista ja rollaattorista.

Kehossani on siis käynnissä lihasten ja kudosten jälleenrakennustyö. Rakennusaineeksi elimistö tarvitsee proteiinia. Yksi helppo tapa täydentää proteiinin saantia on Natural Balance Shaken käyttö. Olenkin ottanut tavaksi lisätä shake-jauhetta maustamattomaan jogurttiin tai villiin.

Aamupalaani kuuluu mansikka-shake, joka sopii hyvin yhteen luonnonjogurtin ja granolan kanssa.

Yhdessä shake-annoksessa on 7 grammaa proteiinia, jonka lähteenä ovat herne, hera ja kananmuna. Kolmen proteiininlähteen käyttö on harkittu valinta, sillä näin saadaan hyödynnettyä myös kunkin ainesosan sisältämät muut ravinteet, kuten vitamiinit ja kivennäisaineet. Proteiinin lisäksi shakessa on runsaasti ravintokuitua, ja tuotteen matala glykeeminen indeksi auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

Shake kehitettiin alun perin isoista leikkauksista toipuvien potilaiden ravinnoksi. Oriflame on julkaissut mielenkiintoisen videon shaken tieteellisestä taustasta:



Vaikka ravinto olisi kuinka täydellistä, kunto ei kasva muuten kuin treenaamalla. Kävelyharjoitusten lisäksi poljen kuntopyörää ja jumppaan istuen tai lattialla. Sain fysioterapeutilta hyvät ohjeet kotijumppaan, jolla vahvistan alavartalon lihaksia. Jumppavälineinä käytän tarrapainoja ja kuminauhaa.

Iltapäivisin ulkoilen marjapensaiden luona. C-vitamiinitankkaus hoituu samalla kuin varkain! 

Tänään en kylläkään käynyt "marjavarkaissa", koska sää on niin sateinen. Seuraavaksi nostan sykettä jännittävän lautapelisession merkeissä. Hyvää viikonlopun jatkoa!

Kommentit